Första rapporten från Spanien

 Hej allihopa.
Nu har vi bott 10dagar på Torre La Sal2. Vi har etablerat oss fått upp tält och börjat hitta alla saker vi hade med oss. När jag skriver detta regnar det kraftigt men i övrigt har vi haft ett bra väder med 18 - 20grader och sol. Hur har då tiden hittills varit. Det har blivit två resor till Castellon för att komplitera med lite småsaker. Vi har kommit igång med den dagliga promenaden som sträcker sig efter Medelhavet. Sträckan vi går är 6,5 km. Inte dåligt, eller hur. Annars rullar dagarna på med först promenaden, sedan lite lunch och därefter läsa en bra bok eller umgås med de övriga svenska familjerna som bor på campingen. Campingen har c:a 300 platser och det är övervägande tyskar med stora Husbilar och husvagnar som bor här. Varje dag kl 16,00 kommer personalen och hämtar soporna som man ställer ut vid platsgränsen, dessutom får man en ny soppåse. Kanske något att införa på Löt. Varje lördag visar dom matcher från tyska ligan på storskärm, har inte varit dit ännu, men det kommer nog bli några lördagseftermiddagar där. Dessutom kan man spela bingo måndag och fredag kväll. Varje bricka kostar 50cent och hela potten lottas ut. Som ni förstår går det ingen nöd på oss, det finns även god mat här samt att en flaska bra vin kostar c:a 3 - 5 euro. Det har redan inhandlats och avsmakats en del.

Framme i Spanien

Hej
Nu har vi parkerat på campingen Torre La Sal 2 i Spanien. Vi har haft en upplevelserik resa genom Europa.
Vi startade från Löts camping söndag morgon för att förflytta oss till Malmö där vi gjorde första övernattningen på Sibbarps camping. Vädret var som vanligt, regn och blåst.
Måndag morgon anträddes färden mot Europa via Öresundsbron, Stora och Lilla Bältbroarna. Det rullade på i ganska bra fart, men vädret var inget vidare. Natten tillbringade vi på en camping i Bispingen som ligger 8 mil söder om Hamburg.
Tisdag morgon startade vi 8.30 med kosan inställd på att övernatta i Offenburg. Vädret var soligt och fint, men när vi hade kört i 10 minuter tog det tvärstopp på Autobahn. Där satt vi med ett antal övriga trafikanter. Det rullade sakta framåt så efter 3 timmar hade vi kommit en halv mil. Där gick 3 filer ihop till en och vägvisning ut på Tyska landsbygden, där vi fortsatte att köra i 3 timmar. När vi återkom till Autobahn vid Hannover hade det gått 6 timmar och vi hade kört 7 mil. Vi övernattade på en camping utanför Kassel.
Onsdag morgon fortsatte resan mot Freiburg för en ny övernattning. Resan gick bra och det blev 58 mil den dagen.
Torsdagen rullade vi in i Frankrike med mål att övernatta i Montelimar. Resan förbi Lyon gick över förväntan och vi kom fram till campingen medan det fortfarande var ljust.
Fredag morgon startade vi 7.30 med mål att köra ner till Oropesa. Det var en liten tripp på 78 mil, det gick över förväntan, vi landade på campingen 18,00. Tyvärr möttes vi av mulet och regn. 
Nu är det lördag och det har regnat hela dagen, vi har inte packat upp ännu för vi skall byta plats i morgon.
Allt är bara bra med oss, och lovar att återkomma med mera reseberättelser.
Ulla och Freddie
 
 
 
 

Nu har förberedelserna börjat

Hej
Nu har vi börjat förbereda avresan till soligare och varmare breddgrader. Avresa sker på söndag 14 oktober från Strängnäs. Vi har bokat plats på Torre La Sal2 fr o m 19 oktober. Resan kommer gå via Öresundsbron och Stora Bältbron, Flensburg, Freiburg in i Frankrike via Lyon och ner mot kusten. Vi återkommer senare i veckan med mer.
 
 

De glada resenärerna

 

Ny blogg

Hej
Har nu skapat en blogg där vi kommer att berätta lite hur vi lever i Spanien

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

RSS 2.0